Car cleaning

Wassen

Het is van groot belang dat uw auto met een goede shampoo gewassen wordt. Hierbij gebruiken wij een zachte handschoen en ruim water. In meerdere fasen wassen wij uw auto. Ook de onderkant zal zeker niet vergeten worden. De auto wordt gedroogd met een speciale microvezeldoek en perslucht.

Kleien

Kleien is de perfecte manier om ingevreten teer, hars en ingebakken zure regen te verwijderen. De klei zal samen met een speciale vloeistof het vuil losweken. Deze substantie opent de poriën van de lak. De lak is nu klaar om gepolijst te worden.

Meten van de lakdikte

Het is belangrijk dat, voordat we beginnen met het car detailing traject, we de dikte van de laklaag van ieder paneel, in kaart hebben gebracht. Wanneer de laklaag maar een minimale dikte heeft zullen wij ons behandelplan daarop moeten aanpassen om het risico van beschadiging uit te sluiten.

Als laatste worden in deze fase de ruiten, rubbers en wielen afgeplakt.

Polijsten

In één of meerdere fasen wordt de auto gepolijst. De lak krijgt nu zijn stralende glans weer terug. Kleine waskratjes en/of grotere krassen worden verwijderd. Het materiaal waarmee we polijsten is uiterst professioneel. Dit komt het resultaat alleen maar ten goede. Een hologram en swirlvrij resultaat ! (poetskrassen en ronde kringen).

Pre-wax/Coat

Om een goede hechting van de wax/coating te kunnen garanderen is het belangrijk dat er een goede reiniging nu plaatsvindt. Uiteraard komt dit ook de duurzaamheid van de waxlaag ten goede.

Waxen

De mooie glans die inmiddels ontstaan is, door alle voorgaande stappen, willen we graag zo lang mogelijk behouden. Onze wax zorgt voor een perfecte bescherming en een mooie glans.

Lakverzegeling

Eénmaal een mooie glans tevoorschijn gehaald dan willen we deze lang beschermen. De lakverzegeling/coating is een beschermende laag tegen bijvoorbeeld vogelpoep, uv-straling, zure regen, fijne waskrasjes, enz.

Uitlaat

Ook uw uitlaat vergeten wij niet in het totaalpakket. Een uitlaat wordt door het gebruik snel zwart en door de warmte hecht het vuil zich gemakkelijk vast.

Uw uitlaat brengen we weer in de originele staat terug door onze polijstbehandeling. Afsluitend wordt ook hier weer een beschermlaag aangebracht. In de toekomst zal de uitlaat dan minder snel zwart worden.

Kunststof en rubbers

Alle kunststof en rubberen delen van uw auto zijn gevoelig voor uv-licht, zure regen, zout, enz. enz.. Ze drogen snel uit en gaan verkleuren. Met onze trim dressing voeden en beschermen we het plastic. Tevens komt de originele kleur weer mooi naar boven.

Indien gewenst kunnen we de behandeling afsluiten met een kunststof coating. De plastic en rubberen onderdelen zijn dan weer voorzien van een perfecte beschermlaag.

Motorcompartiment

Ook onder de motorkap moet er, voor het behoud van uw auto, grondig gereinigd worden. Het motorcompartiment wordt door ons dan ook compleet gereinigd en ontvet. Deze behandeling wordt afgesloten met een beschermlaag die voor een schitterende glans zorgt.

Stoomreiniging

In uw auto zijn altijd wel lastig te reinigen plekjes te vinden. Denk aan sponningen of aan het motorcompartiment. Hiervoor gebruiken wij onze professionele stoomreiniger. Deze reiniger zetten wij ook in om de binnenkant van uw auto te reinigen. Uw stoelen en andere stoffen delen reinigen we met een stoomcleaner en een niet agressieve vloeistof. Het vuil en vette vlekken zullen moeiteloos uit uw bekleding verdwijnen. De behandeling kan worden afgesloten met een impregneermiddel/beschermlaag. Dit ter voorkomen van het aantrekken van nieuwe vuilvlekken.

Ramen tinten

Het blinderen van uw ramen wordt gedaan in samenwerking met Color Change.

 


Goed om te weten:

Oppervlaktes gecoat met FLON4000 International worden "zelf reinigend". Dus vuil en water glijdt er zo vanaf.
rap hermans oss car detailing
rap hermans oss car detailing